nedeľa 18. júla 2021

Prečítané leto - O stopách

Tento týždeň Prečítaného leta sme sa venovali stopám. A nie hocijakým, ale hlavne detektívnym. Podľa nich sa zorientujeme v prostredí, nielen v lese, ale kdekoľvek. 

Aj ja som sa väčšinu týždňa hrala na detektíva. V hre "hľadaj stopy po táborových zážitkoch". Začať treba vždy pri kolenách, samozrejme rozbitých. 

Chlapci boli trošku lepší detektívi. Ale nie až tak dobrí zlodeji. Ich cieľom bolo najskôr ukradnúť "diamant" a nezanechať za sebou stopy. Aby sa nám stopy ľahšie sledovali, diamant bol chránený múkovým mínovým poľom. Okamžite prišli na to, že nejaké stopy zanechať musia. A že ideálne by bolo, keby tie stopy nie sú ich. A tak si požičali moje topánky. 

 

Pri toľkom zameraní sa na stopy topánok však spravili jednu zásadnú chybu. Chytili pohár, v ktorom sa naše diamanty ukrývali do rúk. Bez rukavíc. Chacha, detektív v mojej duši zaplesal. Máme stopu! Pohár sme zaistili, a skúsili preskúmať odtlačky prstov. 

 

A pri tom skúmaní sme zistili, že nielen rukavice by im pomohli. Maťko mal zalepený prst - jeden z táborových zážitkov, ktoré mama detektívka nemala žiaden problém odhaliť. A kde je zalepený prst, tam veru nie sú odtlačky.

Detektívky nás bavia, aj prečítať sme ich mali pôvodne v pláne viac, ale tento týždeň veru bol plný iných zážitkov. Zároveň vynovovali našu knižnicu, ale my si to čoskoro vynahradíme. Najbližší týždeň, ten o zastávkach, bude pre nás takou letnou oddychovou zastávkou, a tak bude na čítanie kopec času. Nemáte nejaký tip na detektívku o zastávkach? :-) 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára