nedeľa 4. júla 2021

Prečítané leto - O batohoch a kufríkoch

Prvá téma tohtoročného Prečítaného leta je o kufroch a batohoch. A keďže fantázii sa medze nekladú - čím túto tému začali zbojníci? Aktuálne najobľúbenejšou témou - 2. svetovou vojnou. A aj tam sa zrazu zjavil akýsi kufrík. Enigma. Ale tento týždeň aj tak budeme radšej venovať trošku bežnejším kufrom. Napríklad takým, aké nájdeme v takom Harry Potterovi alebo v Cestovnej agentúre Tajné svety. Či si chcete spraviť z kufra väzenie, pobaliť si do miniatúrnej kabelky menšiu domácnosť alebo sa vydať na cesty do neprebádaných končín, vo svete príbehov nie je nič nemožné...

A čo si vlastne zbaliť keď sa budete chystať na nejaký výlet alebo dovolenku? Jednoznačne nejakú dobrú knihu. Ak by ich náhodou chceli vaše deti (tak ako tie moje) nabaliť tucet a k tomu ešte ďalšiu kopu zbytočností, prečítajte si s nimi príbehy o pánovi Guľôčkovi a jeho zverinci. 


A hlavne žiadnu batožinu cestou nestraťte, tak ako sa to stalo Julke aj Ferkovi v jednej z obľúbených kníh môjho detstva - Cestou-necestou. 

Kufre už nabalené? A aj vy keď si predstavíte kufor pre cestovateľov má na sebe nejaké nálepky z krajín, ktoré daný cestovateľ navštívil? Vlajky, Sochu slobody, či siluetu Londýna? Tak sme si jeden taký (kartónový) kufor vyrobili. Na naše letné výlety. Aby sme do neho mohli koncom leta nakuknúť, a pozrieť sa, kde všade sme boli a čo sme zažili. Na prednú stranu budú (dúfame) postupne pribúdať značky okresov, v ktorých sme výletovali. Lebo vlastiveda je aktuálne (spolu so svetovými vojnami) najobľúbenejšou témou. A na zadnú časť si spravíme fotoalbum. Aby sme mali všetky tie letné zážitky pohromade :-) A možno tam pribudnú nielen slovenské miesta. Možno aj tie celosvetové. Tento týždeň sme už napríklad stihli navštíviť napríklad aj taký Jeruzalem. S Maxi Einsteinovou. Takže batôžky pripraviť, knižky nabaliť... a hor sa do prázdninovania, zážitky už na nás čakajú :-) 


Do takéhoto obrovského kufra určite zmestíme veľmi veľa zážitkov :-) Takže na konci leta bude vyzerať dúfajme aspoň takto oblepený. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára