utorok 13. júla 2021

Prečítané leto - O dáždnikoch

 

Hoci celý týždeň vyzeralo, že toto bude téma najmä o čítaní o daždi, koncom týždňa sme sa dočkali aj vody padajúcej z oblohy. Ale nedá sa povedať, že by sme si dovtedy dáždniky vôbec neužili.





Knihy dáždnik nemali, a tak nám aj v takomto krásne slnečnom počasí takmer zmokli.



Dáždniky sme si užili aj vizuálne. V centre Bratislavy nájdeme dve inštalácie dáždnikov (teda o ktorých vieme my). Nájdete ich pred SNG aj pri galérii Nedbalka. 

 



Najmä Dáždniková ulica pri Nedbalke je veľmi príjemným miestom, a trochu nás inšpirovala v tom, že ako umelecké plátno je možné použiť vlastne čokoľvek - dáždniky nevynímajúc. A tak sme zvyšok týždňa zobrali viac umelecky. Skúsili sme vytvoriť z dáždnikov menšie umelecké dielo :-D Keďže papierové dáždničky som zohnala len farebné, využili sme namiesto nich napokon biele papierové košíčky na muffiny. Aby sme mali zachovaný ten dáždnikový tvar a trojrozmernosť. A aby sme využili najlepšiu vlastnosť dáždnikov - steká po nich voda. A teda aj farba :-) 



Ale nevynechali sme ani výrobu papierového dáždnika. Bolo to komplikovanejšie než to na prvý pohľad vyzeralo, ale výsledný efekt sa čiastočne na dáždnik nakoniec podobal. S dôrazom na slovo čiastočne :-) Pred dažďom by nás síce neochránil, ale dal sa vymaľovať, čo je takmer rovnako také dobré...



Tak uvidíme, či sa už vypršalo, a či nám dážď nepozmýval všetky stopy. Hor sa do týždňa o stopách! :-) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára