pondelok 30. júla 2018

Prečítané leto - O listoch

Listový, alias chlorofylovo-korešpondenčný týždeň je za nami. Vonku je všetko krásne zelené, v záhradke nám nádherne prekvitá burina od výmyslu sveta, a tak sme minulý týždeň Prečítaného leta začali listami - tými z rastlín. Tento výber nebol úplne náhodný, zelená je predsa ukľudňujúca a liečivá farba, a pohľad na krásnu, zelenými lístkami prekvitajúcu prírodu vie liečiť (len veľká škoda, že nie zlomeniny :-)). Čas na prípravu tento týždeň nebol, ale aj jednoduché aktivity zabavili, a to je to najdôležitejšie. Na papier som náhodne nalepila pár listov, to mi zabralo aj s ich zberom len pár minút a zbojníci mohli dokresliť obrázok podľa svojej fantázie.






Listy radi posielajú aj naše obľúbené dvojice kamarátov - Kvak s Čľupom a medvedík s tigríkom. Poštou. Na písanie listov však treba vedieť predovšetkým písať, takže to sme tentokrát vynechali, a zamerali sme sa bližšie na ďalší krok. Prezreli sme si tatovu zbierku známok. Bez peknej známky by toho žiaden list veľa neprecestoval. Množstvo farieb, vzorov a krajín, z ktorých známky pochádzajú. Výborná príležitosť vytiahnuť Mapy a pozrieť sa, kde sa nachádza napríklad taká Kuba či Mongolsko.


A potom sme tatovu zbierku rozšírili. Keby navrhujete vlastné známky, čo by na nich bolo? Draky, roboti alebo snáď nejaký nemocničný námet (áno, ten je u nás teraz, nie veľmi prekvapujúco, veľmi obľúbený)? Tentokrát som neuhádla. Vyhrali dopravné prostriedky, zlodeji a policajti, či napríklad ryba. Uhádnete, odkiaľ prišla inšpirácia na rybku? :-)






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára