pondelok 16. júla 2018

Prečítané leto - O okuliaroch

To, akou optikou pozeráme na svet, je veľmi dôležité, hlavne v tých ťažších chvíľach. A preto sme sa začiatkom druhého týždňa Prečítaného leta venovali najmä ružovým okuliarom. Tie teraz nutne potrebujeme. Prvé si Maťko vyrobil v našej najlepšej knižnici - klasické ružové. Spolu s pánom Guľôčkom a sovou z knihy Prečo lienky nosia podkolienky sme si potom pripomenuli ich význam. 



No ale zbojníci a ružová, to veľmi nejde dokopy. A tak sa Maťko rozhodol, že správne okuliare by mali byť oranžové. Okuliare sme už nevyrábali, ale aby bol svet farebnejší, pozerali sme sa na neho cez farebné fólie. Mali sme síce len tri základné farby - modrú, žltú a červenú, ale zbojníci si svoje obľúbené farby nakombinovali. A svet bol zase o kúsok farebnejší.


A čo ešte patrí k okuliarom? Predsa okuliarnaté zvieratká. V našich obľúbených knihách sa vyskytujú napríklad medveď okuliarnatý, sviňucha okuliarnatá či tučniak okatý. Výborná príležitosť vytiahnuť takmer všetky knihy z nášho milovaného vydavateľstva Egreš. 





A skúsili sme si spomenúť aj na iné zvieratká, ktoré majú okuliare alebo oči, napríklad na maskovanie sa alebo na ozdobu, napríklad rôzne motýle či páv. 


Aj tak tých okuliarnatých zvieratiek nie je až tak veľa. Tak sme si vyrobili aj ďalšie. Zo zvyškov farebnej fólie sme povystrihovali menšie krúžky, a potom sme ich už len prikladali na rôzne zvieratká v knihách. A keďže fantázii sa medze nekladú, čo tak lev okuliarnatý. Alebo radšej plameniak okuliarnatý? 




Maťko premenil motýľa na babôčku

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára