nedeľa 9. augusta 2020

Prečítané leto - O kuchyni

Šiesty týždeň Prečítaného leta je za nami a tentokrát sme ho strávili v kuchyni. Začiatok týždňa začal ideálne. Príjemným schladením. Pretože keď je príliš teplo, často nechutí ani jesť. A variť či piecť už vôbec nie. Tak sme to využili a týždeň začali palacinkami. Tie sme tento týždeň stihli rovno dvakrát....pretože palacinky a koláče a pečenie ich vždy stopercentne pritiahnu do kuchyne pomáhať.
Síce sa hovorí, že s jedlom sa hrať nemáme...ale prečo vlastne nie? Kým to napokon skončí chutné v žalúdku...Minulý rok sme sa trochu venovali sladkému a najmä čokoláde, dva roky predtým zase pečeniu, ale takisto sladkému. A keďže aktuálne zbojníkov veľmi baví kniha o ovocí a zelenine, tak sme si to tentokrát spravili trochu zdravšie zeleninovejšie. Keď si človek sám nakrája zeleninu podľa výberu a poukladá si ju podľa svojej fantázie, hneď aj lepšie chutí... 
Palacinkové umenie sa ale tento rok nekonalo. Zato zjavne prebiehali preteky o to, kto naplní palacinku väčším množstvom plniek a zvládne ju zjesť.  Rozhodne nič fotogenické :-) 
A k tomu všetkému čítanie o kuchynských výtvoroch, väčšinou katastrofálnych (občas mám pri ich čítaní pocit, že ma asi sledovali v kuchyni :-)). Aj teraz sa naše cesto chystalo vybrať na vandrovku a utiecť z misky, ale našťastie sme nekonkurovali žiadnemu knižnému príbehu a neutieklo ďaleko. 
A trochu sme cestovali aj do minulosti a nazreli aj na obľúbený Titanic či k Rimanom, ktorí zbojníkov poslednou dobou veľmi zaujímajú. Každopádne, ich kuchyňa nie je nič pre nás a tak ostaneme radšej verní našim zeleninovým výtvorom :-) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára