nedeľa 19. augusta 2018

Prečítané leto - O meste

Sedem týždňov (prečítaného) leta za nami. Počas tohto týždňa sme navštívili nielen veľké svetové mestá, ale aj menšie, vymyslené, napríklad také Rondo. Nazreli sme do úžasne rôznorodých obydlí reálnych i imaginárnych bytostí. Poprechádzali sme sa stránkami Ríma od môjho obľúbeného Miroslava Šaška (čím som si pripomenula, ako nutne by som potrebovala aj Paríž a Londýn) a potom sme zamierili trocha na juh. Do mestečka veľkého skoro ako Pezinok.




Zbojníkov totiž veľmi bavia tornáda, vodné víry a... sopky. A keďže demoličné tendencie treba využiť čo najviac prospešne, zaplavili sme Pompeje lávou. No, keď už nič iné, tak sme sa o nich aspoň niečo naučili. Zbojníkom sa to samozrejme veľmi páčilo a bavilo ich to, o čom svedčí aj to, že mi minuli úplne celý ocot, sódu aj dokonca aj červené farbivo. 






Postavili sme ale nielen Pompeje z lega. Domy, domčeky a iné budovy (a nesmieme zabudnúť ani na psie búdy) sa dajú stavať aj z vankúšov, perín či zo stoliček. A pokiaľ ste dosť opatrný, môžete si kľudne pomôcť aj nejakou veľkou knihou (napríklad také Mapy sú na to ako stvorené). To ale patrí k stáliciam, podobne ako kreslenie máp či rôznych miest. Aj kriedou vo veľkých formátoch.  



A aby sme týždeň o meste nestrávili celý na dedine, spravili sme si výlet aj do nášho okresného mesta. Prekvapivo do knižnice. Okrem prečítania a požičania nových výborných kníh sme trošku pomohli aj s mestskou výstavbou. Maťko prispel samozrejme pestrofarebným domčekom. Po kom ten zbojník je? :-) 







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára