pondelok 22. augusta 2016

Prečítané leto - O najlepšom zvieracom priateľovi

Už siedmy týždeň Prečítaného leta za nami. Tento raz nám robili spoločnosť zvierací kamaráti.

Hneď v pondelok sme sa pokúšali o záchranu malého netopiera. Našli sme ho v strede cesty, opatrne sme ho preniesli na bezpečné miesto...a po príchode domov sme museli hneď siahnuť po Zorničke a prečítať si jej dobrodružstvo s netopierom. Bohužiaľ, ten náš príbeh skončil bez happyendu :-(


Vo štvrtok sme pred domom zbadali obrovské množstvo veľkých mravcov. Museli sme ich samozrejme preskúmať bližšie. Všetky nosili kukly. A v piatok to isté. Pozorovali sme ich dlho, sledovali ako sa celá tá veľká masa mravcov pomaly presúva, ako zaliezajú do dier v zemi (našli sme 2 vstupy do mraveniska), a ako potom odtiaľ vyliezajú aj s kuklami a prenášajú ich do nového mraveniska. Zornička bola opäť jasnou voľbou.


Okrem toho sme boli pozrieť kozičky, koníkov, ovečky, kačičky, húsky, pávy... A ako vždy, vyhladkali sme snáď všetkých psíkov v okolí.



A nezabudli sme samozrejme ani na našu Ninku.




A jedna trošku staršia fotka, takto to u nás vyzerá bežne (len nemám fotodokumentáciu) - naháňačka s uzlíkom. Veľká zábava, hlavne pre zbojníkov, tí sú snáď neunaviteľní.


Spoločnosť nám robili aj Ema s ružovou veľrybou, Špinuška so svojím verným pomocníkom Babrošom či dievčatko s medovými vlasmi a jej kamarátom prasiatkom. A samozrejme nechýbal ani obľúbený Adam s jeho neviditeľným vtáčikom. 



4 komentáre:

  1. Skvelý zvieratkový týždeň ste prežili a škoda toho netopiera :-(
    Páči sa mi vaša psíčkománia :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :-) Psíčkomániu majú zjavne po mame. Ja som ako dieťa tiež obchádzala všetky dvory a hladkala všetkých, ktorí sa nechali...a ako školáčka som pravidelne dávala svoju desiatu (alebo aspoň jej časť) jednému vlčiakovi, ktorého som mala po ceste do školy :-)

      Odstrániť
  2. toto je vždy také fajné čítanie. krásny život =)

    OdpovedaťOdstrániť