štvrtok 3. augusta 2017

Prečítané leto - O tme

Polovica prázdnin za nami, začína sa už aj skôr stmievať - nastal ten pravý čas na týždeň o tme. Maťko tmu miluje, rád sa zatvára do tmavých miestností bez okien, aby mohol svietiť rôznymi baterkami a svetielkami. Kubko sa naopak tmy bojí, hlavne v nej nechce ostávať sám. Žeby pomôže vĺčik? Alebo nejaká iná kniha? Asi nie, mama je stále najlepším liekom na tmu. Ale čítanie o tme je zábava :-) 



K tme patrí jednoznačne nočná hviezdna obloha. Tú našu sme vytvorili pomocou akrylových farieb nanesených na alobale a posypaných trblietkami. Keď to všetko poriadne zaschlo, tak sme ešte vyškrabali hviezdičky a mesiačik (a aj nejakú tú dierku). 




Podarilo sa mi tiež zohnať fosforeskujúce farby, a tak maľovaniu nebolo zďaleka koniec. Skúšali sme maľovať na sklenené poháre a samozrejme aj na papier. V tme krásne svietili, len škoda že som to nedokázala odfotiť tak, aby fotky verne zachytávali realitu. Nadšenie na Maťkovej strane bolo ale obrovské (očakávateľne), veľmi sa mu páčilo ako to svieti v tme. Takže sa celá rodina musela povinne zatvárať do tmy a pozerať ako to svieti. 






Ešte nás cez víkend čaká nočná výprava s novými čelovkami a sledovanie hviezdičiek, už teraz sa veľmi tešíme. A kľudne si to sledovanie nočnej oblohy predĺžme ešte o týždeň, budúci týždeň totiž budú vraj padať hviezdy najviac. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára