sobota 1. júla 2017

Ako sa farby pomiešali II

Keďže aktivity zahŕňajúce akékoľvek tekutiny sú v našej domácnosti extrémne populárne, v miešaní farieb sme museli pokračovať. Tentokrát sme to vyskúšali s mliekom. Prvý pokus kedysi dávno pradávno nevyšiel podľa našich očakávaní, farby sa síce pekne miešali, ale nebolo to úplne ono. Možno aj kvôli tomu, že sme nemali klasické kravské mlieko, ale ovsené. Vďaka rodinnej návšteve sa ale u nás v chladničke zrazu objavilo kravské mlieko, ktoré sa avšak u nás nepije, a ja som hneď túto príležitosť musela využiť. Tentokrát sme zmenili jeden malý detail a čistiaci prostriedok na riad sme pridali priamo k mlieku. Farby sme použili opäť naše obľúbené potravinárske. 





S čistiacim prostriedkom to bola hneď väčšia zábava. Okrem iného, keď sa zmes poriadne premiešala, vytvárali sa aj menšie bubliny. Vedeli ste, že sa na ne dá maľovať a vzniká zaujímavý efekt?





Existuje viacero variácií maľovania do mlieka, s čistiacim prostriedkom, s olejom, priamo v mlieku alebo len na vatovej tyčinke či špajdli. Viac podôb jednej aktivity, aby to nebolo vždy rovnaké, a neomrzí to asi nikdy :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára