pondelok 5. septembra 2016

Prečítané leto - O zmene


Listy zo stromov pomaly začínajú opadávať a v kalendári sme prehodili ďalšiu stranu. Aj Prečítané leto sa pomaly končí. Začneme meniť šatník, mnohým sa zmení aj denný režim a deti nastúpia do škôlky či do školy. Zbojníci ešte ostávajú pekne doma a parádne si užijeme posledný rok "dovolenky". Teda aspoň dúfam. Zmena ale bola aj u nás, a namiesto slzičiek zo škôlky boli slzičky zo služobnej cesty.  Takže chvíľku si teraz budeme gazdovať len štyria. 


Posledné letné teplé lúče ešte lákajú vybehnúť von a čítať si niekde v tieni na lavičke. Toto nám bude určite v zime chýbať. A tak sme začali krásne letnou knihou. Chrochtík a Kvíkalka, ktorí potrebovali zmeniť uhol pohľadu, aby zistili, aký je nádherný ich domov.


So zmenou ročných období zistil aj Calvin, že život nie je len jednotvárny a občas je nutná zmena. Hlavne ak ste sťahovavý vták. Ale nielen zmena podnebia spôsobila zmenu knihomoľa na hrdinu...


Krtko s kamarátmi zase nedobrovoľne zistili, aké to je, keď sa les zmení na mesto. Narozdiel od tých predchádzajúcich, táto zmena veru ale nie je pozitívna.


Škaredé káčatko sa tiež zmenilo. Nielen na povrchu, ale aj vo vnútri.


A premena neminula ani hladnú húseničku, z ktorej sa stal nádherný motýľ. Teda vlastne, z vajíčka sa stala húsenica, z húsenice kukla a z kukly zase motýľ. Takúto komplikovanú zmenu je najlepšie si zažiť na vlastnej koži. A keďže nie sme húsenice, tak sme si ju aspoň vyrobili. Z cestovín, nech žiadna naša húsenička už nie je hladná. 



2 komentáre: